Quan tardariem en arribar a l’estrella més pròxima?

El viatge a pròxima centauri és possible?

Tots alguna vegada ens preguntem quant temps prendria viatjar a les estrelles i si aquest viatge seria possible en el transcurs de la vida pròpia. Per desgràcia, qualsevol ruta que algú prengui a les estrelles serà lenta, encara que estigui equipat amb la més poderosa tecnologia de propulsió nuclear.  Però què passaria si dissenyéssim una missió especial per anar a un lloc una mica més allunyat?

La primera opció seria Pròxima Centauri, l’estrella més propera al Sistema Solar. El mitjà seria possiblement el motor de propulsió iònica. Els impulsos iònics accionats per energia solar, per cada kg de combustible de gas xenó es subministra una velocitat delta de 45 m/s. Aquesta és una forma de propulsió molt eficient, però no ràpida i a més necessitarien una gran font de producció d’energia i una gran quantitat de combustible.

Es trigaria més de 81 mil anys per recórrer els 4,3 anys-llum que hi ha entre la Terra i Pròxima Centauri. Això serien més de 2700 generacions humanes. Si la Terra fos de la mida d’un gra de sorra, viatjarien una distància equivalent al gruix d’un cabell i Pròxima Centauri estaria a 10 quilòmetres de distància. La velocitat subministrada pel motor iònic per a les missions interplanetàries és massa lenta perquè sigui utilitzada en una missió interestel·lar tripulada.

En conclusió, és més possible que vida intel·ligent visiti el nostre planeta abans de què la terra compti amb els recursos necessaris per fer aquest viatge.

Aquí hi ha un curt vídeo que explica clarament les proporcions entre el sol i pròxima centauri.

Fonts d’informació:

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.