Homosexualitat. Pura genètica?

La gran majoria de persones pensa que l’homosexualitat s’explica amb les influències psicològiques i socials d’un individu. Però realment l’homosexualitat és una elecció?

No es coneixen certament els factors que defineixen la identitat sexual d’una persona, però un nou estudi conduït per la Universitat de Chicago dels Estats Units, demostra que la homosexualitat podria tenir un origen biològic i no psicològic.

La comunitat científica en general sempre s’ha inclinat cap a una explicació biològica de la sexualitat, algunes hipòtesi sostenen que l’homosexualitat es gesta abans del naixement de l’infant, i que està lligada als canvis hormonals de la mare, ja que els nivells de testosterona influeixen en el desenvolupament de certes àrees cerebrals implicades parcialment en l’atracció sexual. Altres apunten cap a una resposta immune del cos de la mare cap a un fetus de gènere masculí, que en experimentar de forma reiterada després de diversos embarassos d’homes, augmenta les possibilitats de tenir un fill homosexual. La gran majoria sembla coincidir en els condicionants prenatals de la identitat sexual.

Fins al moment es descartava la possibilitat de que existís un gen específic associat a l’homosexualitat, però la nova investigació ha reobert el debat, un equip de científics va analitzar l’ADN de més de 400 parelles de germans homosexuals, i van identificar dos trams d’ADN vinculats a l’homosexualitat. Encara es desconeix quin dels gens posseeix el factor determinant i com actua en l’orientació sexual d’una persona. Però els cíentifics diuen que simplement podria ser “predisposició genètica” i que les experiències personals també perfilarien en certa mesura les inclinacions sexuals de l’individu. No obstant això, aquest estudi afirma que la hi ha una predisposició genètica, i que l’embaràs no es relaciona amb això.

Encara que no sigui possible de moment afirmar l’origen genètic de l’homosexualitat, els científics seguiran investigant i rebutjen que es tracti d’una simple elecció i per tant, que es pugui revertir. A més cal destacar que l’homosexualitat està present a més de 1500 espècies animals, com les monees, les ballenes, els cans, els lleons o les girafes, en canvi, l’homofòbia només existeix a l’espècie humana.

Fonts

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.