Com funciona una gelera?

Parlarem del funcionament de l’estructura i de com passam de tenir energia elèctrica a conseguir refredar els aliments. Com esta estructurat perque no surti la fredor i el procès del mecanisme.

Us heu preguntat mai com funciona el vostre frigorífic o el climatitzador del vostre saló? Com és possible que a partir d’energia elèctrica siguem capaços de refredar un recipient? En l’article d’avui explicarem aquest procés, analitzant el funcionament d’un frigorífic.

La idea principal del frigorífic és extreure la calor que hi ha al seu interior cap a fora. És a dir, enfoquem l’operació de refredar el recipient, mitjançant l’extracció de la calor del seu interior. D’aquesta manera mantenim els aliments de la nevera a una temperatura determinada.

Com aconsegueix la nevera aquest procés? Analitzem primer en quines parts està dividit el sistema. Un frigorífic consisteix en un circuit tancat (és a dir, una “canonada” per la qual circula un fluid) format per dos serpentins (tub en forma espiral). Aquests dos serpentins, la missió serà condensar i evaporar un fluid, estan col·locats entre si mitjançant un compressor i una vàlvula d’expansió, quedant el sistema de la següent manera:

20150517_161532 (1)

Per aquest sistema circularà un líquid refrigerant, i com s’ha explicat anteriorment, la seva missió és absorbir la calor de la nevera i expulsar cap a l’exterior. Analitzem el circuit que recórrer el fluid.

Quan el líquid refrigerant travessa la vàlvula d’expansió, disminueix la seva pressió, passant d’un estat de més alta pressió i temperatura a un de menor pressió i temperatura. A causa d’aquest procés, el líquid refrigerant s’evaporarà, i aconseguirà reduir la temperatura de la nevera. És a dir, el líquid refrigerant en entrar al serpentí interior (el del frigorífic) s’evaporarà a causa de la disminució de pressió i la calor que recull dels elements de la nevera.

Vídeos:

 

Fonts:

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.