Mites i curiositats sobre l’alcohol

La gent xerra molt sobre l’alcohol, però tot el que diuen és cert? Alguns mites si i altres no, aquí en teniu dos:

 

L’alcohol engreixa?

Aquest és un dels mites més famosos sobre l’alcohol. Si que engreixa, però com tot, també depen del tipus de beguda alcohòlica. El que més engreixa són els licors dolços (383 kcal per 100 ml) seguit del whisky i el ron (244 kcal per 100 ml), el que menys engreixa és la cervesa, el vi sec i la sidra, que són les begudes que tenen menys alcohol i per tant menys calories aporten.

I per què engreixa tant? L’alcohol, per la gran quantitat de calories que té, ens aporta molta energia, i segons els nutricionistes, si no ho cremam en les pròximes hores de la ingestió s’emmagatzema ràpidament en forma de greix; i si a més prenem l’alcohol per la nit, és pitjor, ja que és quan el nostre cos està més en repòs.

L’alcohol fa malbé per igual a les dones i als homes?

En general, la dona té menys pes que l’home, per tant la mida dels seus òrgans és més petit. Això pot fer que es danyin més amb menys quantitats d’alcohol i pot fer que les dones arribin més ràpidament al alcoholisme que els homes.

L’alcohol també pot fer més malbé als nins i joves que als adults, ja que estan en època de creixement i els seus òrgans són molt vulnerables a l’efecte de l’alcohol.

Tots sabem que si ens passam beguent, podem tenir un coma etílic, però què és?

És un estat comatós provocat per una sobredosis d’alcohol. Això passa quan el percentatge d’alcohol a la sang supera els 300 mg/dl, encara que factors com el metabolisme de la persona o el sexe també afecten. Els principals símptomes i conseqüències del coma etílic són: mareigs i vòmits, pal·lidesa, sudoració extrema, pèrdua de l’equilibri, pèrdua de la consciència i desmai.

En resum, l’alcohol és dolent, pot perjudicar la teva salut, i, com tot, és pitjor en grans quantitats. En especial és molt dolent si estàs en etapa de creixement, i és important no abusar. És molt recomanable cremar totes les grases ingerides, i duu un estil de vida esportiu i saludable.

 

Alcoholic_beverages_montage

Aquesta és una imatge que mostra algunes de les begudes alcohòliques amb més renom. Autor: Phoney

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.