Els efectes del clor

El clor actua com a desinfectant de les piscines, els científics del Centre de Recerca i Epidemiologia Ambiental de l’Institut d’Investigacions juntament amb l’Hospital del Mar de Barcelona, ​​han experimentat amb persones que després de nedar durant 40 minuts a l’aigua d’una piscina coberta tractada amb clor, van presentar mutacions en l’ADN que solen associar-se amb el risc de càncer en els organismes sans. D’aquesta manera, han descobert que el clor en contacte amb l’orina, amb les cèl·lules mortes i amb altres substàncies tendeix a produir una transformació que és perjudicial per a l’ésser humà.

Però aquest no és l’únic estudi realitzat sobre aquest tema, fa un any, toxicòlegs de la Universitat de Lovaina van analitzar una àmplia mostra de 847 adolescents que assistien diàriament a piscines tant desinfectades amb ionització coure-plata com amb clor. Les investigacions realitzades per aquests científics belgues van mostrar que els nens que solien anar a piscines tractades amb clor van ser més propensos a malalties respiratòries com asma i al·lèrgies.

Per aturar la nocivitat de la cloració a les piscines, els investigadors assenyalen la importància i la necessitat de reduir la quantitat de clor, així com assessorar els banyistes per rentar-se abans i després del bany, utilitzar ulleres de protecció i evitar orinar a la piscina .

En l’actualitat hi ha diverses alternatives a la purificació de clor que estan demostrant ser menys contaminants per al medi ambient i menys perjudicials per a les persones. Aquestes són la desinfecció de l’ozó o la purificació UV, entre d’altres.

L’ozó, per exemple, és considerat una de les maneres més eficaces per substituir el clor, ja que alhora que elimina els bacteris i microorganismes de l’aigua també té efectes beneficiosos en els éssers humans. A més, és una alternativa ecològica, ja que no deixa residus a les piscines. Aquesta tècnica s’utilitza per a l’esterilització de l’aigua potable. La ionització coure-plata també es pot aplicar com una alternativa ja que amb aquesta tècnica es produeix una reducció del 80% de l’ús de clor.

640px-City_Terrace_Park_Pool

Fonts

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.