La reentrada a la Terra

La reentrada atmosfèrica és el moviment d’un objecte, a través dels gasos de l’atmosfera, des d’un planeta de l’espai exterior. Hi ha dos tipus principals de reentrada atmosfèrica – l’entrada incontrolada: com a l’entrada d’objectes celestes, deixalles espacials o bòlids, i l’entrada controlada; coneguda com la reentrada. Que la duen a terme els objectes que contenen tecnologia de navegació.
Per tal de què una nau pugui efectuar una reentrada controlada, cal que entri amb una trajectòria marcada pel denominat corredor d’entrada; es tracta d’un estret passadís centrat en un angle d’incidència de 6,2 i amb un marge de només 0,7°, necessari per accedir a l’atmosfera terrestre sense risc per a la seguretat de la nau i dels seus tripulants. Si l’angle d’arribada és inferior, la nau rebotarà a les capes altes de l’atmosfera i es podria perdre per sempre.
Però també cal destacar que perquè la reentrada es pugui efectuar, la nau ha de portar una velocitat altíssima, de l’odre de milers de kilòmetres per hora, per tant ha calgut desenvolupar diverses tècniques que permetessin controlar la trajectòria dels vehicles així com disposar d’algun mètode especial de protecció, per evitar l’escalfament produït per la fricció de l’aire contra l’objecte a aquestes velocitats extremes.

Fonts:

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.