L’antimatèria

Que passaria si saludàssim a una persona igual que nosaltres però d’antimatèria?

El més lleuger contacte nostre, amb una altra persona idèntica a nosaltres, però amb constitucions per antiprotons i positrons, seria fatal. Si xoquéssim la mà ens desintegraríem i provocaríem una explosió capaç de destruir una gran ciutat. Per sort, la quantitat d’antimatèria és ínfima en comparació amb la matèria, almenys aprop nostre,  és a dir, al nostre sistema solar.

I ara, el que tots ens demanam, què és l’antimatèria? Com el seu nom indica, el concepte de antimatèria fa referència a una matèria composta per antiàtoms. És a dir, si els àtoms estan compostos per electrons, protons i neutrons, els antiàtoms estan compostos per antielectrons, antiprotons i antineutrons. Però tenen càrregues elèctriques oposades, aquesta peculiaritat per petita que paregui és fonamental. Bàsicament la diferència és la càrrega elèctrica, són partícules iguals en massa, en aparença i constitució, però a més de càrrega oposada, les partícules d’antimatèria, tindrien moviments de rotació, també oposats als de les partícules de matèria.

Demostrar l’existència d’antimatèria no es fàcil, ja que la vida d’aquestes persisteix durant una deumilionèsima de segon. Persisteix fins que una d’altre partícula de matèria xoca amb ella i s’aniquilen mútuament. Aquedat demostrat que quan una partícula de matèria i una d’antimatèria xoquen es neutralitzen i desapareixen i es transformen amb energia de radiació gamma(y).

Aquí vos deix una definició gràfica del que es un anti-àtom.

3D_image_of_Antihydrogen.svg.redimensionada

Fonts:

 “El origen del hombre”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.