Salt més alt amb un paracaigudes

Felix Baumgartner, Viena, 1969, va realitzar fa dos anys el salt amb paracaigudes més alt de la història, al llençar-se desde 39000m, i també el salt més llarg amb paracaigudes ja que va estar caiguent més de 7 minuts!! També va ser el primer humà en trencar la barrera del so sense cap vehicle, al aconseguir una velocitat instantània de 1342km/h.

Tenint en compte que es va llençar desde 39000 m, que la acceleració de la gravetat és de 9,8m/s i que en la estratosfera quasi no hi ha fregament, és normal que arribés a aquesta velocitat.

Cal dir que el rècord actual és ostentat per Alan Eustace al batre els 39 km de altitud a 41, però els altres rècords segueixen sent per Felix.

Segurament estareu pensant; com és que no va arribar a unes velocitats superiors? Ido bé, la resposta és simple, hi ha una cosa anomenada fregament és el que es produeix a l’atmosfera quan es realitza una caiguda lliure. L’aire impedeix que el cos agafi majors velocitats xocant contra ell, d’aquesta manera frena.

Així funciona també la lògica del paracaigudes; com més espai ocupi el cos, més es xocara contra l’aire, és a dir que si desplegam alguna cosa amb tant de volum com un paracaigudes, la superfície de contacte amb l’aire el farà frenar quasi del tot.

Aquí deix el vídeo.

 

Fonts d’informació

 

 

Quant a jlopez3

Josu López, Alumne centre mata de jonc 4t ESO.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.