Pluja d’estrelles, el cometa Halley

ha estat treta de: Por Philipp Salzgeber (Philipp Salzgeber’s website) [CC-BY-SA-2.0-at (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/at/deed.en)], undefined

La pluja d’estrelles que va començar el passat 2 octubre i que es prolongarà fins al 7 de novembre, són famoses perquè es poden veure des de qualsevol punt del planeta. Es tracta de meteors visibles a simple vista que procedeixen del cometa Halley des de la Constel·lació d’Orió. Aquest any, va succeir la nit d’aquest passat dilluns 20 d’octubre i durant la matinada del 21. Una bona raó per aixecar-nos d’hora a observar. No hi va haver Lluna visible, així que la pluja d’estrelles es va poder apreciar bastant millor. La millor hora per veure l’espectacle va ser abans de l’alba al dia 21 d’octubre.

Sempre que vulguem gaudir d’aquest espectacle en tota la seva plenitud, s’aconsella acudir a un lloc molt fosc, lluny de la contaminació lumínica; veure el cel en estirat cap per amunt i, en el cas que es vulgui captar instantànies dels meteors, utilitzar un trípode amb disparador i un objectiu de gran angular, per plasmar l’estela de les estrelles fugaces en el cel nocturn. La millor manera d’apreciar-ho és a simple vista. Per localitzar el punt des del qual parteixen, el radiant, haurem de localitzar la constel·lació d’Orió. El cometa Halley, visita el nostre planeta cada 76 anys i el tornarem a veure en 2062.

Altres pàgines interessants sobre aquest tema:

Entrada de la wikipedia

Pàgina de el ciclo del mes

Cienciaplus.com

Gizmodo España

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.