Què va ser primer, l’ou o la gallina?

ou (1)

L’ou o la gallina? És un dilema que prové de l’expressió “què va ser primer: l’ou o la gallina?”, Ja que les gallines ponen ous i d’ells provenen els pollastres. Aquesta expressió plena d’ambigüitat va conduir a filòsofs antics qüestionar el com es va originar la vida i l’univers.

Recentment, científics de la Universitat de Warwick i la Universitat de Sheffield (Anglaterra) han arribat a la conclusió que la gallina va existir abans que l’ou degut a que han trobat una proteïna als ovaris de les gallines, la ovocledidina-17 (OC-17), que compleix una funció clau en la formació de la closca de l’ou.

Amb aquest estudi, no només asseguren que la gallina va ser abans que l’ou, sinó que també determinan que la primera gallina no va néixer d’un ou de la seva espècie. És a dir, que la primera gallina no va néixer d’un ou de gallina sinó que va ser una mutació d’un embrió d’alguna altre espècie.

Hem trobat un vídeo molt interessant sobre el tema, què el gaudiu!

Bibliografia

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.