THE RAINBOW – ARCO IRIS – ARC DE SANT MARTÍ 5èE

Aquesta història d’aula va sorgir a partir de dos nins de la classe que varen arribar el dematí molt entusiasmats perquè havien vist The Rainbow. Varem fer una conversa sobre les diferents formes de dir Arc de Sant Martí (català, anglès, castellà), i sobre els colors que té (groc, taronja, vermell, rosa, lila, blau, i verd), però no varem saber perquè sortia i perquè desapareixia i, a través de la llibreta viatgera, varem demanar a les famílies que ens ajudessin a investigar.
Tots els nins varen arribar a la mateixa conclusió a partir de tot el material que havien duit a classe: l’Arc de Sant Martí, Arco Iris, The Rainbow, surt quan un raig de sol passa per una gota d’aigua.
Na Cecilia ens va dur una bolla de vidre que reflectia l’Arc de Sant Martí quan li pegava el sol. Na Luna ens va fer un Arc de Sant Martí amb sals dels colors de l’Arco Iris, n’Alice ens va dur una foto en la que surt amb el seu papà i l’Arc de Sant Martí, i la resta de nins informació, dibuixos, escrits… tots han fet una bona feina i hem après moltes coses.